קונפיטורת תות שדה


1 ק'ג תות

800 גר' סוכר

¼ כוס מיץ לימון


אופן ההכנה:

שוטפים היטב את הפרי פעמיים שלוש , מסירים את העוקצים.

בסיר מניחים את התות הסוכר ומיץ הלימון מערבבים בעדינות ומביאים לרתיחה , מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה ,
בודקים קרישה , אם יש קרישה מכבים ומוזגים לצנצנות מעוקרות. אם אין קרישה מבשלים עוד זמן עד לצמצום הנוזלים ולקרישת הקונפיטורה.


מבחן קרישה:

שמים צלחת בפריזר לכמה דקות. מוזגים ערמה קטנה של קונפיטורה לצלחת הקרה , מעבירים אצבע באמצע ערמת הקונפיטורה המונחת על הצלחת. אם השביל שנוצר נשאר כשביל יש קרישה אם הקונפיטורה נוזלת ומתלכדת שוב לערמה ואין שביל , יש לבשל עוד את הקונפיטורה לצמצום נוזלים וקרישה.


 

 
עוף בריבת בצל של "בוסתן" ותפוחי אדמה ננסיים
 
מצרכים:
4 כרעי עוף
300 גרם ריבת בצל "בוסתן"
3 שיני שום
1 בצל בינוני
3 כפות סוכר חום
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מלח
4 כפות שמן זית
1/2 כוס מים
8-10 תפוחי אדמה ננסיים
 
אופן ההכנה:
שוטפים היטב את העוף, מסננים ומניחים בתבנית חסינת אש.
בקערה נפרדת מכינים את המשרה, מערבבים היטב את כל המרכיבים, את השום מועכים ואת הבצל פורסים לפרוסות דקות.
מושחים את העוף בתערובת שהכנו ומשאירים במקרר למספר שעות.
בינתיים מטפלים בתפוחי האדמה. שוטפים אותם היטב היטב במים ומברישים את קליפתם במברשת.
לפני הכנסת העוף לתנור מוסיפים לתבנית את תפוחי האדמה השטופים ומקפידים למשוח גם אותם מהתערובת שבתבנית. מכסים בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש, אופים בחום של 170 מעלות כשעה.
 אחרי שעה מסירים את נייר הכסף ונותנים עוד כחצי שעה בתבנית חשופה על מנת שהמנה תקבל צבע שחום יפה. 

 
 
גולש קוביות בשר בקונפיטורת תאנים של "בוסתן"
 
1/2 ק"ג קוביות בשר גולש
1 בצל
4 כפות שמן זית
3-4 שיני שום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית חוויאג' למרק
1 כפית מלח
200 גרם קונפיטורת תאנים של "בוסתן"
1 כף רסק עגבניות
1 כוס מים
 
אופן ההכנה:
שוטפים את קוביות הבשר גודל של 2 ס"מ על 2 ס"מ מסננים ומייבשים במגבת נייר.
מחממים את השמן בסיר וקוצצים את הבצל.
מוסיפים לשמן ומזהיבים את הבצל.
מוסיפים את שיני השום חצויות לשנים ומטגנים גם אותן קלות.
מוסיפים את הבשר ובטיגון מהיר, "סוגרים" את הבשר במשך כשלוש - ארבע דקות.
מוסיפים את כל המרכיבים בוחשים היטב ומביאים לרתיחה.
אחרי שהתכולה רותחת היטב מנמיכים את האש ונותנים להתבשל כשעה וחצי על אש נמוכה מאוד ובסיר מכוסה.
 
מומלץ להגשה עם אורז או ספגטי.
 
בתאבון!
 
 
קינוח גלידה, פירות העונה ורוטב קונפיטורת אגס תפוח ותבלינים של "בוסתן"
 
לוקחים צלחת הגשה יפה ומניחים במרכזה ערימת גלידת וניל איכותית.
מסדרים מסביב לגלידה פירות חתוכים בגודל בינוני: ענבים ושזיפים,אפרסקים או כל פרי אחר.
בחורף אפרסמונים,תפוחי עץ ואגסים יתאימו.
יוצקים מעל הכל 2 כפות קונפיטורת אגס תפוח ותבלינים של "בוסתן" ומגישים.
מעדן נחמד ומעניין ולא דורש הרבה עבודה.